Of je nu elke dag of maar af en toe telewerkt, het is altijd belangrijk om thuis in goede omstandigheden te kunnen werken, net alsof je op kantoor zit. Een van de belangrijkste dingen is de bureaustoel! Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.
Vertrouw niet (te veel) de look
Als we voor het eerst thuis werken, gebruiken we vaak bestaande meubels: een eetkamerstoel, een keukenstoel, een bank, een gezellige fauteuil ... Maar al snel geven uw
lichaam en vooral uw rug, alarmsignalen! Pas daarna gaan we op zoek naar een bureaustoel die gemakkelijk bij ons interieur past en in het decor aansluit. Maar
nogmaals, de meeste bureaustoelen op de markt zijn niet geheel geschikt voor intensief thuiswerken. Om spier- en gewrichtspijn te beperken, is het aangeraden om in een bureaustoel te investeren die regelbaar is, en die zich kan aanpassen aan uw morfologie.
Kies een regelbare bureaustoel
Er bestaan verschillende regelbare instellingen waarmee u rekening moet houden om een maximaal comfort te garanderen. Regelbare rug om de lendensteun in te stellen, zithoogte en diepte instelling opdat de onderrug mooi vast blijft zitten, regelbare armleuningen om een natuurlijke houding te behouden.... Kortom, hoe meer mogelijkheden, hoe meer kans dat u goed geïnstalleerd raakt. Om de gepaste stoel te kiezen, heeft u de keuze uit verschillende mechanismen.
Bureaustoel met synchroon mechanisme
Aangeraden voor een gebruik van meer dan 7 uur per dag. De rugleuning en de zitting kantelen samen maar onafhankelijk met een variabele hoek. U heeft de mogelijkheid om de veerkracht van uw rugleuning te regelen in functie van uw lichaamsgewicht. Bij dit type mechanisme, bieden sommige modellen een anti-terugkeer veiligheidssysteem aan om schokken tegen de wervelkolom te vermijden. Deze vele instellingen stellen u in staat de bureaustoel aan uw morfologie aan te passen en zo zoveel mogelijk lage rugpijn en rugpijn te vermijden.
De Rolls Royce van de bureaustoelen!
Bureaustoelen met excentrische as mechanisme (of asynchroon)
Aangeraden voor een gebruik tot 7 u max per dag. De rugleuning en zitting kantelen als één geheel bij het achteroverleunen. De spanning kan worden aangepast aan uw morfologie. De rotatieas wordt naar voren verplaatst, waardoor de voeten altijd in contact blijven met de grond, ongeacht de omvang van de zwaai. Dit zorgt ervoor dat uw bewegingen begeleid maar ook gedempt worden. De veerkracht van de rugleuning is regelbaar zodat het kan aanpast worden aan uw lichaamsbouw. De rotatie as staat meer naar voor wat ervoor zorgt dat de voeten op de grond blijven rusten, ongeacht de omvang van het schommelen.
Aangeraden voor een duur tot maximum 7 u per dag. De rugleuning volgt uw bewegingen en zorgt voor een permanent contact met uw rug. De veerkracht van de rugleuning is aanpasbaar aan uw lichaamsbouw en gewicht. De leuning kan geblokkeerd worden in de gewenste positie. De zitting blijft vast.
Aangeraden voor een duur van 4 u max per dag. De zitting en de leuning kantelen in één blok als men achterover leunt. Op die manier worden uw bewegingen begeleid maar ook gedempt. De veerkracht van de rugleuning is aanpasbaar aan uw morfologie. Meestal wordt de rugleuning rechtop vergrendeld.
De hoogte, de zitting, de armleuningen aanpassen.... Nu u de perfecte bureaustoel hebt gevonden, vindt u hier stap voor stap alle essentiële aanpassingen die u moet doen om te genieten van een perfect comfortabele zitpositie.
Handleiding
Ergonomie op kantoor : praktische gids
Rugklachten? Eén oplossing: richt een werkplek in die beter is afgestemd op uw behoeften en uw lichaamsbouw: verstelbare stoel, correcte bureau keuze en ergonomische accessoires...We leggen u alles uit!