Terug PERSBERICHTEN
OVERLIJDEN VAN JEAN-MARIE BRUNEAU, OPRICHTER VAN DE FIRMA BRUNEAU22/03

De Bruneau-groep kondigt het overlijden van zijn oprichter, Jean-Marie Bruneau aan. Hij is heengegaan op woensdag 20 maart 2019, op de leeftijd van 88 jaar.



« Jean-Marie Bruneau was niet zoals de meeste bedrijfsleiders. De weg naar zijn succes was zowel opvallend als atypisch. Als een echte autodidact was zijn firma het resultaat van hard werk. Het succes ervan is te danken aan de energie, die hij uitstraalde op zijn teams. Hij blijft voor mij een groot voorbeeld, zowel omwille van zijn menselijke kwaliteiten als zijn zin voor perfectie en vooral zijn neus voor zaken en het belang dat hij hechtte aan een goede klantendienst. In de naam van de Bruneau-groep wens ik, diepbedroefd en getroffen door dit verlies, mijn oprechte en diepe medeleven te betuigen aan zijn vrouw Suzanne, zijn 2 zonen Gilles en Jean-François, net als aan zijn talrijke vrienden en de medewerkers van Bruneau, die met hem samengewerkt hebben », aldus Nicolas Potier, president directeur-generaal van de Bruneau-groep.


Een voorbeeldige carrière


In 1955 verkoopt een jonge Jean-Marie, op dat moment 23 jaar, mappen voor stencilpapier*, terwijl hij hiervoor alle Parijse kantoren met de fiets afschuimt. Aangezien hij erop gebrand is om zijn cliënteel uit te breiden, begint hij brochures met zijn producten via de post naar de ondernemingen te versturen. Dit betekent de start voor de verkoop op afstand.

Alle ingrediënten zijn aanwezig: praktische producten die aan de vereisten van professionelen voldoen, een prospectie via post en een snelle, kwaliteitsvolle levering. Algauw volgen er gouden tijden. Jean-Marie Bruneau en zijn medewerkers ontwikkelen een firma, die stapsgewijs dé referentie wordt op de markt voor de verkoop van kantoormateriaal en – meubilair op afstand.

Innoverend, nauwkeurig, veeleisend, met een hart voor de medemens,… Hij was een uitzonderlijke man met als leitmotiv : « Alles staat in teken van de klant », een lijfspreuk die aan de basis van zijn succes ligt.



Jaar na jaar wordt de firma meer uitgebreid. In de bloeiperiode van de jaren ’80 verhuist de firma van Palaiseau naar de industriezone te Courtaboeuf in l’Essonne (91), waar de hoofdzetel en het logistieke centrum zich nu nog steeds bevinden.

Tegelijkertijd richt Jean-Marie Bruneau in 1991 de Fondation JM Bruneau op, om oudere mensen te hulp te schieten. Hij maakt zich graag nuttig voor anderen en deelt graag de vruchten van zijn succes. Deze stichting zal vervolgens onder de auspiciën van de Fondation de France geplaatst worden. De Fondation JM Bruneau biedt ook steun binnen gevarieerde domeinen zoals bijvoorbeeld de tewerkstelling, de huisvesting, de integratie en de gezondheid van jongeren, of de begeleiding van oudere of gehandicapte personen.

In 1996, wanneer Jean-Marie eindelijk de tijd neemt voor een welverdiend pensioen, geeft hij het roer over aan de Groupe 3 Suisses International. Vandaag wordt de Bruneau-groep beheert door Equistone en meer dan 100 van zijn eigen werknemers, en is Bruneau actief in 5 Europese landen, met meer dan 800 medewerkers. De firma blijft gestaag groeien, zonder de oorspronkelijke waarden van Jean-Marie Bruneau, zoals gedienstigheid, perfectie en engagement naar de klanten toe, uit het oog te verliezen.



*mappen voor stencilpapier = map waarin men zeefdrukdocumenten kan bewaren.

Imprimer
DownloadsPersbericht Downloaden (pdf)
CONTACTEER ONS
Marion LAMBERT
Agence de Presse Histoire 2
m.lambert@tc-story.com / +33(0) 1 55 28 85 38